Fraudeverzekering

Een fraudeverzekering beschermt u tegen de gevolgen van  interne, externe én cyberfraude.  Zo geniet u van een maximale bescherming tegen deze toenemende bedreiging. Met een fraudeverzekering geniet u van:

  1. Een preventiegids om aanvallen zoveel mogelijk te voorkomen.
  2. Een dekking van schade ten gevolge van cyberfraude en bedrog door een werknemer of een derde.
  3. Een hotline in geval van een aanval.
  4. Onmiddellijke begeleiding bij de ontdekking van een schadegeval.
  5. Een schadevergoeding binnen de 30 dagen.

Waarom kiest u best voor een fraudeverzekering?

Fraudeurs zijn - jammer genoeg - erg inventief. Elk jaar worden duizenden bedrijven het slachtoffer van fraudeurs. Intern, extern, of via internet; waar ze ook vandaan komen, ze zijn uit op uw geld en uw kennis. Volgens PwC zijn bijna de helft van alle Belgische bedrijven de afgelopen 24 maanden het slachtoffer geweest van een fraudezaak. Wist u trouwens dat wanneer een frauduleuze betaling niet opgemerkt wordt binnen de 24 uur, het haast onmogelijk is om de som te recupereren?  U bent dus beter beschermd!

De 5 meest voorkomende redenen waarom bedrijven kiezen voor een fraudeverzekering. 

  1. Ik wil mijn bedrijfsreputatie niet op het spel zetten.
  2. Ik wil de financiële gevolgen van fraude verzekeren want ik heb niet genoeg draagkracht om deze zelf te incasseren.
  3. Ik wil me niet enkel verzekeren tegen cyberfraude maar ook tegen de klassieke interne & externe fraude .
  4. Ik wens gepersonaliseerde begeleiding wanneer fraude wordt ontdekt.
  5. Ik wil dat de kosten om mijn systemen te herstellen na een fraude gedekt zijn.

 

Het risico

De laatste jaren zien we een verhoging van het aantal gevallen van economische criminaliteit. De bedreiging neemt steeds andere vormen, fraudeurs werken met innovatieve methodes en technologieën die steeds gesofisticeerder zijn en helaas ook meer en meer impact hebben. Naast klassieke fraudegevallen, zoals het vervreemden van fondsen of goederen, krijgen bedrijven vandaag ook meer en meer te maken met criminele “hackers”.

Ondanks alle preventieve maatregelen, toont een studie van PWC aan dat, in de laatste 2 jaar, 45% van de Belgische bedrijven te maken hebben gekregen met een fraudegeval. Het meest voorkomende geval in België is cyberfraude (65%). Fraudes zoals het vervreemden van fondsen of een “valse” leverancier doorgeven zijn echter sneller en gemakkelijker op te zetten en veroorzaken vooralsnog de zwaarste schadegevallen.

Fraude heeft veel impact op uw verlies- en winstrekening. De gevolgen kunnen dramatisch zijn en in sommige gevallen zelfs tot het faillissement leiden.

Wilt u weten wat een fraudeverzekering van Euler Hermes kan betekenen voor uw bedrijf? Wij luisteren graag naar uw behoeften om de ideale oplossing op te stellen. U kunt onze business managers bereiken op +32 (0)2 289 31 11 of via info.belgium@eulerhermes.com.