Voor leasing

Wat is Cover Lease?

De kredietverzekering Cover Lease is ontwikkeld voor ondernemingen die leasingcontracten aanbieden aan andere bedrijven. Met deze polis bieden we u de mogelijkheid om het kredietrisico definitief over te dragen voor de volledige duur van de huur.

Bovendien evalueren onze financiële experts samen met u de risico’s van de huurder, de onderliggende waarde van het contract en de kenmerken van de aflossingstabel of de vervalkalender. In het geval van een niet-betaling, starten wij de incassoprocedure en betalen we u een vergoeding.

Uw voordelen

✔ Wees zeker van een inkomst: Met de Cover Lease verzekeringspolis bent u zeker van een betaling. Wij verzekeren zowel uw kapitaal als uw interesten voor de volledige looptijd van uw project.

  Vergroot de financieringsruimte bij uw bank: Door deze verzekering uit te besteden aan een kredietverzekeraar, kan u gemakkelijker en meer financieringsruimte bekomen bij uw bank.

   ✔ Een tarifering op maat in functie van de duur en aangepast aan de aflossingstabel, de vervalkalender en de aard van de handeling.  

   ✔ De expertise en de financiële zekerheid van Euler Hermes, gequoteerd AA- door Standard & Poor’s en Dagong Europe.

     

   Hoe werkt Cover Lease?

   1. Onze experts evalueren het verhuurrisico aan de hand van een door u ingevulde vragenlijst.

   2. Op basis van deze evaluatie wordt een offerte op maat uitgebracht waarin de bijzondere voorwaarden van deze polis worden vermeld (geldigheidsduur van de offerte tot 90 dagen).

   3. Na ondertekening en betaling van de premie bent u gedekt.

   4. U waarschuwt ons binnen de vereiste termijnen over onbetaalde huurinkomsten en wij zorgen voor de terugvordering.

   5. Bij niet-betaling vergoeden wij uw verlies voor een bedrag dat is overeengekomen in het contract.

     

   Extra documentatie

    > Download de Cover Lease brochure

    

    

   Niet overtuigd?

   Hebt u graag dat één van onze business managers deze polis komen toelichten? Vraag een afspraak via info.belgium@eulerhermes.com of bel ons op het nummer +32 (2) 289 31 11.