Wanbetalers

Hebben uw klanten betalingsachterstand? Hebt u verliezen geleden door openstaande facturen of door het faillissement van één van uw klanten? U bent niet alleen. Het is jammer genoeg een toenemend probleem. Al 25% van de faillissementen in België zijn het gevolg van wanbetalers.  

Hoe kunt u een wanbetaling voorkomen?

1. Zorg voor goede leverings- en betalingsvoorwaarden:
U kunt vaak bij uw beroepsvereniging terecht voor een standaard overeenkomst. Verklaar deze van toepassing op uw overeenkomst en laat dit document voor akkoord ondertekenen door de klant.

2. Bereken het risico:
Bij handelsinformatiebureaus en kredietverzekeraars kunt u de kredietwaardigheid van uw klanten meten. Zo krijgt u een inschatting van hoe groot de kans is dat een bedrijf uw factuur niet (meer) betaald. Op basis van de grootte van het risico, kunt u dan bijvoorbeeld uw betalingstermijnen aanpassen.

3. Zorg voor een goed credit management beleid:
Een open en transparante communicatie met uw klanten en met andere interne diensten is hierbij erg belangrijk.

Wat als het toch misloopt?

Met een kredietverzekering bent u zeker dat u betaald wordt voor uw producten of diensten, zelfs bij het faillissement van uw klant. Wij engageren ons om uw facturen binnen de 60 dagen te recupereren. Lukt ons dat niet of gaat uw klant failliet, betalen we u onmiddellijk een schadevergoeding. Zo kunt u op een veilige manier nieuwe markten veroveren, bestaande klanten aanmoedigen tijdig te betalen en vergroot u de financieringsmogelijkheden bij uw bank.

Er bestaan kredietverzekeringen voor kleine en grote ondernemingen en voor verschillende soorten handelsprojecten en dit al vanaf 210 EUR per maand. Bekijk de soorten kredietverzekering.

Wilt u weten wat een kredietverzekering van Euler Hermes kan betekenen voor uw bedrijf? Wij luisteren graag naar uw behoeften en stellen dan samen de ideale kredietverzekeringspolis op. U kunt onze business managers bereiken op +32 (0)2 289 31 11 of via info.belgium@eulerhermes.com.

Meer informatie over kredietverzekering:

kredietverzekeraars%20vergelijken%20web